Huidige Koning - Harrie Maas - Schuttersgilde-eersel

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Huidige Koning - Harrie Maas

Onze Gilde > Koningen

Onze Koning is een gildebroeder uit een echte gilde familie. Harrie Maas was als jongste kind uit een kroost van zeven kinderen geboren op de Berken in Eersel. En wel op 30-05-1958. Zijn vader was Willem Maas en zijn moeder Paulien van de Ven. Met zon ouders was het dan ook niet verwonderlijk dat Harrie eens lid van onze gilde zou worden. Net als zijn broer Jan (voormalige vaandrig) en schoonbroer Wout. Maar dat lid worden heeft toch nog een paar jaar op zich laten wachten. Maar hoewel hij als jongen vele zondag morgens met zijn vader ging kijken naar het schieten, is hij pas in 1995 lid geworden.

Uit respect voor zowel zijn vader als schoonvader, werd hij na het overlijden van deze twee, lid van ons gilde. Harrie is getrouwd met Petra van de Ven. Samen hebben ze eerst op de Hoolstraat gewoond. Maar nu wonen ze alweer van 1987 op de Voortseweg, en samen hebben ze drie kinderen. Toen Harrie in 1995 lid werd is hij ook meteen elke zondag gaan schieten op de Rosheuvel. Want hij vindt als je ergens lid van bent dan moete dat ook goed doen. Voor hem moet het ook een grote eer zijn geweest om als eerste Koning ons nieuw onder komen over het Vaan te mogen betreden. In de nieuwe schuilhut zien we Harrie wel vaker.


Over het gilde wil Harrie als laastere nog kwijt, als we het hebben over tradities, we moeten tradities in ere houden maar wel aanpassen aan de tijdgeest.

Wijze woorden van een Koning waar we vier jaar als gildebroeders trots op mogen zijn.

Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu